شرکت در دوره های آموزشگاه عکاسی در تهران، فرصتی برای علاقه مندان ایجاد کرده تا بتوانند حرفه عکاسی را به طور تخصصی و جامع فرا بگیرند. عکاسی فعالیتی است که تقریبا اکثر افراد برای آن ارزش و احترام خاصی قائل هستند. دلیل آن نیز بسیار مشخص است؛ زنده نگه داشتن خاطرات.
تمامی افراد تمایل دارند خاطرات و اتفاقاتی که در گذشته برای آنها رخ داده، به نحوی زنده نگهش دارند و بتوانند به آن مراجعه کنند. این کار تنها با عکسبرداری و فیلم برداری امکان پذیر است. درواقع اشخاص بوسیله ثبت لحظات و خاطرات خود در قالب عکس و یا فیلم، با مراجعه کردن به آنها میتوانند آن حس و حالی که در آن زمان داشتند را به یاد آورده و دوباره تجربه کنند.
میتوان افراد را در هنگام مواجه شدن با حرفه عکاسی به 3 دسته اصلی تقسیم کرد: 1. افرادی به این حرفه علاقه مند بوده و احترامی برای آن قائل هستند. 2. افرادی که علاقه زیادی به حرفه عکاسی دارند و میخواهند آنرا به طور حرفهای یاد بگیرند. 3. افرادی که علاوه بر داشتن علاقه زیاد به حرفه عکاسی، تصمیم دارند با فراگیری نکات عکاسی، در این صنعت به طور تخصصی فعالیت کنند و کسب درآمد داشته باشند.
تاریخچه آموزشگاه های عکاسی در ایران
ظهور نخستین دوربین ها و عکس ها در ایران باز میگردد به دوران قاجار که در آن زمان دوربین عکاسی بسیار گران و کم یاب میبود. باتوجه به آنکه عموم مردم و اقشار توانایی خرید چنین کالایی را نداشتند، اولین دوربین عکاسی در ایران توسط حکومت وقت خریداری شود.
ورود اولین دوربین در اواخر حکومت محمد شاه قاجار بود؛ این دوران مقارن با حکومت ناصرالدین شاه میبود که وی نیز بسیار به عکاسی علاقه داشت. این دوربین، هدیه امپراتور روسیه به محمد شاه قاجار بود که به همراه دیپلمات روسی برای تعلیم عکاسی به ایران وارد شد.
یک سال پس از مرگ محمد شاه، صنعت عکاسی با اختراع دستگاه فوتوگرافی دچار تحول شد. درواقع شروع فعالیت رسمی عکاسی در ایران از دوران ناصرالدین شاه شکل گرفت. این پادشاه قاجار به خوبی با هنر عکاسی و روش های علمی و فنی آن آشنا بود و آرشیو عکاسی کاملی داشت. قدیمیترین عکسی که او گرفته، پرترهای تمام رخ از مادر خود بود.
همچنین در موزه متروپولین نیویورک، آلبومی شامل 755 قطعه عکس وجود دارد که برای یکی از نوادگان فتحعلی خان میباشد. این تصاویر، از قدیمی ترین عکس های ایران قدیم محسوب میشود که به خوبی نکاتی درباره زندگی، درباریان، معماری زیبا و ابنیه تاریخی آن زمان را نشان میدهد.
نخستین عکسی که در ایران نیز گرفته شده مربوط به بناها و عمارات شاهی و تاریخی بود. چراکه در مدت زیاد، تصاویر بر روی کاغذ ثابت نمیماندند، اما با عکس، این اسناد به مدت بسیار زیادی ثابت و بدون حرکت میماند.
دستیابی به موفقیت در عکاسی
لازمه موفقیت در هر فعالیتی، آموزش تخصصی و تلاش و کوشش است. البته در حرفه عکاسی، ریسک و چالش پذیری نیز به این فاکتورها اضافه میشود. اگر به کارنامه کاری و فعالیت عکاسان مطرح و موفق دنیا دقت کرده باشید، میبینید که تمامی آنها حداقل یکبار خطر را تجربه کردهاند.
1.قرار گیری در موقعیت های سخت
استفاده از پروژکتور، سه پایه، دیوار یا پس زمینه ثابت، انواع تجهیزات نورپردازی و … برای عکسبرداری از سوژه، تنها برای این منظور است که کارمان را راحتتر انجام دهید. اما آیا بدون وجود این تجهیزات و امکانات هنوز قادر به عکاسی هستید؟ درواقع ساخت و طراحی هر کدام از این وسایل، از یکسری تکنیک ها و نکات عکسبرداری نشات میگیرد که شما برای گرفتن عکس از سوژه خود دیگر محسوب به رعایت کردن آنها نیستید.
2.امتحان موقعیت های جدید عکاسی
بزرگترین چالش برای عکاس و یا هر هنرمند دیگر، رکود است. رکود به معنای از دست دادن ویژگی جستجوگری و پویایی میباشد. همۀ ما مسلما در موقعیت هایی قرار گرفتهایم که رکود و ناامیدی را احساس کردهایم. برای آنکه به عنوان یک عکاس، دچار این احساسات نشوید باید به طور مداوم از کشش و تمایلات بازار مطلع باشید و طبق آنها عمل نمایید.
3.رها شدن در هنر
عکاسان در عکسبرداری نوعی وسواس کنترل دارند؛ بدین معنا که میخواهند همه چیز را به شدت کنترل نمایند. اما شما اینکار را نکنید و خودتان را در هنر عکاسی رها نمایید. درست است همۀ ما کمی وسواس فکری داریم، اما این وسواس در موقعیتی میتواند مثبت و در جایی دیگر، منفی و باعث شکست باشد.
4.شرکت در دوره های آموزشگاه عکاسی
حرفه عکاسی از آن دسته حرفه هایی است که بصورت خود آموز و یا از طریق دانشگاه میتوانید آنرا فرا بگیرید؛ اما این روش ها معایبی را به همراه دارند. برای ورود به دانشگاه شما باید زمان زیادی را صرف آماده شدن برای آزمون ورودی کنید. علاوه بر آن در طول تحصیل خود باید درس هایی که هیچ ارتباطی با عکاسی ندارند را نیز بگذرانید.
در یادگیری خودآموز با اینکه دیگر لازم نیست هزینهای را بابت کلاس پرداخت کنید. اما سرعت یادگیری و پیشرفتتان کاهش یافته و همچنین، استادی نیست که عکس های شما را بررسی و مشکلات آن را گوش زد نماید.
5.گسترش جاویژه بازار
جاویژه یا نیچ (niche) بخش حاشیه ای کوچکی از بازار است که بر روی یک نیاز ویژه یا یک کالای ویژه تمرکز دارد. انسان ها به طور ناخودآگاه به دنبال راه و روش های آسان میباشند. اما برای موفقیت در حرفه عکاسی نباید چنین روشی را پیشی بگیرید. اگر می خواهید کسب و کارتان رشد کند، باید جاویژه بازارتان را گسترش دهید. هنگامی که این کار را انجام میدهید، خواهید دید که چقدر ایجاد کسب و کار جدید، ساده تر است.
ویژگی های شرکت در دوره آموزشگاه عکاسی در تهران
همانطور که اشاره کردیم، یکی از راه های دستیابی به موفقیت در عکاسی، آموزشگاه عکاسی در تهران میباشد. البته آموزشگاه های متعددی در تهران وجود دارد که تنها معتبرترین و بهترین آموزشگاه عکاسی تهران میتوانند شما را در این مسیر یاری نمایند.
- کسب تجربه از بهترین ها
وقتی از یک عکاس متخصص و باتجربه، حرفه عکاسی را یاد میگیرید، میتوانید از تجربه های او بهرهمند شده و برخی از پیشرفته ترین و خلاقانه ترین مهارت هایی که حتی در کتاب ها نیز وجود ندارد، را یاد بگیرید. همچنین زمانی که شخصی هر حرکت شما را زیر نظر دارد و شما را در منحنی یادگیری راهنمایی میکند، خیلی سریعتر یاد میگیرید.
- جذاب کردن رزومه
بسیاری از آژانس های بازاریابی و تبلیغات، ناشران و … به دنبال افرادی هستند که به طور تخصصی در زمینه خاصی آموزش دیده باشند. در نتیجه حتی اگر به طور خودآموز حرفه عکاسی را فراگرفته و در آن نیز به تخصص کافی رسیده باشید اما فاقد مدرک آموزشگاهی معتبر باشید، ممکن است برخی از بهترین موقعیت های کاری را فقط به دلیل عدم رعایت معیارهای واجد شرایط بودن از دست بدهید.
- آشنایی با سایر عکاسان
در هر فعالیت و حرفهای تعدادی متخصص وجود دارد که البته تعداد آنها زیاد نیست. در رابطه با عکاسی نیز همین موضوع وجود دارد. با این حال، زمانی که در یک دوره عکاسی ثبت نام میکنید، با برخی از خلاق ترین و پرشورترین افراد آشنا میشوید که به اندازه شما به عکاسی اهمیت میدهند.
- کسب دانش جامع
اکثر دوره عکاسی در تهران برای پوشش انواع تکنیک ها و سبک های عکاسی طراحی شدهاند. بواسطه شرکت در آموزشگاه عکاسی در تهران میتوانید همۀ آنها را یادگرفته و ماهرتر شوید. همچنین میتواند به شما کمک کند تا سبک شخصی خود را پیدا کرده و مسیر خود را از سایر عکاسان جدا نمایید.
عکاسی هنر بصیریست که هر کسی که به آن علاقه داشته باشد میتواند آنرا انجام دهد. با این حال، اگر میخواهید عکاسی را با جدیت بیشتری دنبال کنید، مطمئناً یک دوره عکاسی حرفه ای برای شما مفید خواهد بود. در زیر لیست برترین و معتبرترین آموزشگاه عکاسی در تهران آورده شده است:
- پویا اندیش
- دیده نگار
پویا اندیش
از جمله آموزشگاه های قدیمی و معتبر در حوزه عکاسی تهران، آموزشگاه پویا اندیش میباشد. دوره های عکاسی پویا اندیش مختص افرادیست که میخواهند وارد بازارکار این حرفه شوند. یعنی دانشپذییر بعد از گذراندن دوره ها میتواند به راحتی کسب و کاری را در زمینهایی که آموزش دیده است به راه اندازد.
آدرس: تهران، پاسداران، ابتدای گلستان سوم، ساختمان 120، مرکز تخصصی آموزش های هنر، تصویرگران پویا اندیش
تماس: 22580505، 22587587
وبسایت: پویا اندیش
دیده نگار
مجموعه دیدنگار در سال 1395 با اهداف آموزشی و بهره گیری از اساتید خوش نام و مجربدر زمینه عکاسی آغاز به کار کرد. این آموزشگاه دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور است. از جمله خدمات آنها آموزش کلاس عکاسی حضوری در تهران است. در این دوره هنرجو با نکات نورپردازی و شیوه عکاسی آشنا میشود.
مجموعه دیدنگار در هر ماه یک سفر عکاسی را ترتیب می دهد و طی آن حدود 15 نفر از همراهان را به مکان های خاص برای عکاسی میبرد. لذت عکاسی در مکان های خاص و در کنار گروه انگیزه عکاسی را بیشتر از پیش میکند.
آدرس: تهران خیابان انقلاب خیابان بهار جنوبی مجتمع بهار طبقه پنجم اداری واحد 618
تماس: 77616438
وبسایت: دیده نگار
شما میتوانید جهت اطلاع از برترین آموزشگاه های عکاسی و همچنین یادگیری آموزش عکاسی آسان به صورت تخصصی در سایر شهر ها نیز معرفی های فن آموزان را دنبال کنید